Pex-buizen versus koperen buizen: wat is beter?

Pex piper vs koperen leidingen

Als u op zoek bent naar sterke soorten om te gebruiken voor uw sanitairsysteem, dan moet u ervoor zorgen dat u het juiste materiaal gebruikt. Traditioneel werd koper gezien als de beste keuze voor sanitairsystemen voor thuis. Aan de andere kant is koper de afgelopen jaren veel opzij gegaan en slechts een beetje door verknoopte polyethyleenbuizen, die gewoonlijk PEX-buizen worden genoemd. Hoewel koper nog steeds een populaire keuze is in tal van nieuwbouwopdrachten, wordt Pex snel een populaire keuze voor renovatie- en verbouwingsprojecten. Zowel koper als PEX hebben verschillende voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om een ​​paar belangrijke punten in gedachten te houden.

Koper gaat langer mee dan PEX-buizen

Over het algemeen gaan koperen buizen langer mee dan PEX-buizen. Koperen buizen kunnen tot 70 jaar meegaan, terwijl de gemiddelde levensduur van PEX-buizen tussen de 30 en 50 jaar is. Bovendien kunnen huishoudens die extreem heet water gebruiken (dat is meer dan 180 graden Fahrenheit met gesloten haakjes, of water dat veel chloor bevat, de levensduur van PEX-buizen verkorten. Aan de andere kant kan de levensduur van koperen buizen worden beschadigd door zuur water Over het algemeen gaat koper ongeveer 20 jaar langer mee dan PEX-buizen.

PEX-buizen zijn minder duur dan koperen buizen

Over het algemeen zijn PEX-buizen goedkoper te installeren dan koperen buizen. De afgelopen jaren zijn de kosten van koper dramatisch gestegen vanwege de toenemende waarde als recycleerbaar materiaal. Daarom worden koperbronnen steeds moeilijker te vinden. Koperen leidingen gaan gemiddeld 60% meer kosten dan PEX-leidingen.

Pex-buizen hebben minder aansluitingen nodig

In veel gevallen zullen teksttypen gemakkelijker te installeren zijn. Dit komt doordat ze minder aansluitingen nodig hebben. Koper is een stijf metaal. Dit betekent dat het moet worden gesneden volgens exacte specificaties en dat er elleboogfittingen moeten worden geïnstalleerd elke keer dat het om een ​​hoek gaat. Aan de andere kant worden teksttypen meestal continu uitgevoerd. Pex-buizen buigen gemakkelijk om hoeken, waardoor additional aansluitingen niet nodig zijn. Dit betekent ook dat tekstbuizen minder snel lekken. Door minder aansluitingen zijn ze duurzamer.

Neem vandaag nog contact op met Loodgieterswerk van A tot Z!

Als u meer wilt weten over leidingen voor uw huis, neem dan contact op met de consultants van A tot Z Statewide Plumbing As we speak op 954-981-2133. Wij helpen u bij het kiezen van de juiste pijp voor uw huis!

Op dit second trending onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *