Doodt Lysol schimmel? Dit is wat u moet weten

We nemen deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een gelieerd advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde sites.

Zie je net wat schimmel in je huis? Wil je het verwijderen met iets dat je al hebt? Als je in je kast zoekt naar iets – wat dan ook – dat het probleem nu oplost, wil je jezelf misschien afvragen: “Doodt Lysol schimmel?”

Het antwoord is ja – meestal. Lysol is een ding dat schimmel kan doden. Of de schimmel zich nu in uw badkamer of op uw tapijt bevindt, u kunt het gebruiken om het probleem te verwijderen.

Hoe doodt Lysol schimmel?

Niet alle producten van Lysol zullen schimmel doden. De Lysol-schimmel- en meeldauwverwijderaar bevat bleekmiddel, zodat het schimmel kan verwijderen. Het bleekmiddel kan helpen bij het verwijderen van schimmel van niet-poreuze oppervlakken, zoals tegels.

Helaas is het niet zo effectief op hout of gipsplaten. En omdat de schimmelsporen in die poreuze materialen kunnen sijpelen, is het verwijderen van schimmel moeilijker.

Toch is het gebruik van de Lysol-schimmel- en meeldauwverwijderaar voor sommige dingen een goede optie. Je kunt het gebruiken wanneer je tekenen van schimmel ziet, of je kunt het in je normale schoonmaakroutine opnemen.

Dus, kan ik Lysol gebruiken om schimmel te doden?

Hoewel de gewone Lysol niet effectief is in het doden van schimmel, kunt u de schimmelverwijderaar gebruiken. Maar u moet de schimmel vroeg opvangen omdat de verwijderaar de schade niet kan herstellen.

Als de mal zo erg wordt dat het zichtbare veranderingen veroorzaakt, moet u het beschadigde item of gebied vervangen. Hoewel u de schimmel aan de buitenkant misschien kunt verwijderen, heeft het object in kwestie al pijn gedaan.

Hoe Lysol te gebruiken om schimmel te doden?

Als je merkt dat de schimmel nieuw is en je kunt er vanaf komen, kun je de reiniger gebruiken. Hier zijn De stappen u kunt volgen om de mal te verwijderen.

Spray op het oppervlak

Je kunt de Lysol over het hele gebied met de mal spuiten en misschien wil je het omliggende gebied bedekken. Zo pak je eventuele schimmelsporen aan die nog niet zichtbaar zijn.

Lysol is vooral handig voor schimmel in uw badkamer, of het nu op uw douchekop of op de tegel is. Maar je kunt de reiniger ook op andere plekken in huis gebruiken.

Zorg er in ieder geval voor dat je een ruime hoeveelheid van de reiniger op het oppervlak of object spuit. Op die manier kan het bleekmiddel de schimmel verwijderen.

Laat het zitten

Je vraagt ​​je misschien af: doodt Lysol schimmel onmiddellijk? Helaas moet u Lysol ongeveer 10 minuten laten werken.

Als het object of oppervlak zich in een gemeenschappelijke ruimte bevindt, zorg er dan voor dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven. U kunt overwegen een object met schimmel naar buiten te verplaatsen om het schoon te maken.

Een andere optie is om Lysol te gebruiken wanneer uw kinderen op school zijn. Dan kunt u uw huis goed schoonmaken en hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid.

Reinig het object of oppervlak

Pak na 10 minuten of iets langer een papieren handdoek of spons. Gebruik het item dat u selecteert om de Lysol van het oppervlak af te vegen.

U zou vanaf het begin een schoon oppervlak moeten kunnen zien. Als er nog wat schimmel over is, overweeg dan om nog een reinigingsronde te doen, zodat de resterende sporen zich niet vermenigvuldigen.

Zorg ervoor dat u tijdens en nadat u het oppervlak reinigt een raam opent om de ruimte te helpen ventileren. Op die manier zal het bleekmiddel niet zo overweldigend zijn.

Hoe lang duurt het voordat Lysol schimmel doodt?

Het kan tussen de 10 minuten en een half uur duren voordat Lysol de schimmel heeft gedood. U moet een veilige, vrije ruimte rond de mal hebben terwijl u deze schoonmaakt, zodat u en anderen veilig blijven.

Zorg ervoor dat niemand het oppervlak hindert terwijl u de Lysol erop laat zitten. Als de tijd om is, kunt u de resultaten bekijken.

Kun je Lysol in een tapijtreiniger gebruiken om schimmel te doden?

Samen met de badkamer is de vloerbedekking van je huis een geweldige plek om Lysol te gebruiken om schimmel te doden. Overweeg hoe u een zelfgemaakte tapijtreiniger kunt maken.

  1. Voeg heet water toe aan een spuitfles.
  2. Meng een kopje Lysol.
  3. Spuit het mengsel op het gebied met schimmel.
  4. Laat het 25 minuten zitten.
  5. Gebruik een stofzuiger om alles op te ruimen.

Net als bij tegels en andere oppervlakken, kunt u mogelijk niet altijd schimmel uit tapijt verwijderen. Lysol kan echter een uitstekende optie zijn als u het wilt proberen.

Wat is het mengsel voor Lysol om schimmel in het tapijt te doden?

Zoals hierboven vermeld, begin met één kopje, maar de watermeting is niet exact, dus het kan zijn dat u moet experimenteren.

Als het in de eerste ronde niet werkt, moet u mogelijk meer Lysol toevoegen. Voeg echter niet te veel toe, anders zou je het tapijt kunnen bleken.

Andere manieren om schimmel te verwijderen

Samen met de vraag: “Doodt Lysol schimmel?” je vraagt ​​je misschien af ​​wat je nog meer kunt gebruiken. Hoewel Lysol een uitstekende keuze kan zijn, werkt het misschien niet altijd.

En misschien heb je de schimmel- en meeldauwverwijderaar niet bij de hand. In dat geval kun je een paar andere producten en zelfgemaakte mengsels proberen.

Clorox

Clorox is een concurrent van Lysol, dus het is logisch dat u het ook kunt gebruiken. Als u schimmel snel moet verwijderen, bijvoorbeeld voordat u naar uw werk gaat, kunt u het volgende doen: gebruik Clorox.

Het gebruik van Clorox om schimmel te verwijderen duurt slechts ongeveer vier minuten voordat u het kunt verwijderen. Aan de andere kant heb je ongeveer 10 minuten nodig als je Lysol gebruikt.

Sommige Lysol-producten bevatten geen bleekmiddel. Hoewel ze daardoor misschien minder effectief zijn, zijn ze ook veiliger te gebruiken zonder handschoenen en op zachtere oppervlakken, zoals tapijt.

Beide merken kunnen goed werken, dus overweeg wat je bij de hand hebt. Vervolgens kunt u de schimmel verwijderen voordat deze erger wordt.

Zuiveringszout en azijn

Als je iets zelfgemaakts wilt gebruiken, kun je zuiveringszout combineren met azijn. Beide ingrediënten kunnen voorkomen dat schimmel zich snel ontwikkelt en kunnen eventuele geuren verwijderen.

Helaas kost deze methode veel tijd, maar het kan schimmel van uw tapijt verwijderen. Je moet azijn over het gebied gieten en het een uur laten weken.

Gebruik dan heet water om de plek af te spoelen. Combineer daarna baking soda en water zodat je een dikke pasta hebt.

Je moet dat op het gebied met schimmel leggen en een uur laten zitten. Ten slotte kun je een vacuüm gebruiken om de pasta en hopelijk de mal op te zuigen.

Water en afwasmiddel

Als u een milde vorm van schimmel heeft, kunt u afwasmiddel en gewoon water gebruiken. Giet heet water in een emmer of bak die u naar het tapijt of een ander oppervlak kunt brengen.

Voeg vervolgens een eetlepel afwasmiddel toe. Door de zeep aan het water toe te voegen, kun je voorkomen dat je te veel luchtbellen krijgt.

Gebruik een winkelzuiger of tapijtshampoo-machine om het mengsel over het tapijt te verspreiden. Dit duurt slechts een paar minuten om te werken. Als u een ander oppervlak moet reinigen, kunt u dit doen met een spuitfles en kunt u deze laten zitten voordat u de mal verwijdert.

Hoe schimmel te voorkomen?

Doodt Lysol schimmel? Natuurlijk, het kan schimmel doden. Maar wil je echt omgaan met een cyclus van schimmelgroei en het doden ervan?

Gelukkig kun je stappen ondernemen om te voorkomen dat schimmel teruggroeit op dezelfde plek of een nieuwe plek. Dan hoef je je geen zorgen te maken over het elke keer schoonmaken.

Houd het droog

Schimmelgroei komt vaker voor in natte omgevingen. Als je je huis droog kunt houden, verklein je de kans op schimmel aanzienlijk.

Zorg ervoor dat u elk oppervlak afdroogt na een lekkage. Sluit al uw ramen voordat het regent. En probeer geen water of andere vloeistoffen in kamers zonder ventilatie te brengen.

Zet tijdens het douchen een ventilator in de badkamer aan om de stoom op te zuigen. Hoewel je wat vocht nodig hebt, moet je de niveaus beheren. Het reinigen en drogen van oppervlakken is een goede manier om dat te doen.

Frisse lucht circuleren

Een andere geweldige manier om te helpen met het vocht, is door frisse lucht in huis te laten komen. De frisse lucht binnenlaten kan een aantal voordelen hebben.

  • Help vochtige gebieden uit te drogen
  • Zorg voor meer zuurstof

Natuurlijk helpt het drogen van natte gebieden bij schimmelgroei. Als u echter meer zuurstof krijgt, kunt u beter ademen en zich beter voelen. U hoeft de ramen niet langer dan een paar minuten per dag te openen om resultaten te zien.

Vochtigheidsniveaus handhaven

Het openen van uw ramen kan u ook helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid in huis. Natuurlijk maakt een te hoge luchtvochtigheid het gemakkelijker voor schimmel om te groeien.

U kunt de luchtvochtigheid regelen door een HVAC-professional ventilatoren te laten installeren op zolder, badkamer en andere kamers. Als je al fans hebt, begin ze dan te gebruiken.

Een andere optie om te overwegen is het gebruik van luchtontvochtigers die u op een stopcontact aansluit. Zo verwijder je ze als je huis te droog wordt.

DampRid FG50T Vochtvanger 4 lb. Hi-Capacity Bucket-voor Fresher,…

  • DampRid Hi-Capacity Moisture Absorber Bucket trekt overtollig vocht aan en houdt het vast, waardoor muffe geuren van vochtige…
  • Het ontwerp met hoge capaciteit is voorzien van een unieke Moisture Lock-morsweerstandstechnologie met een verzegelde veiligheidsafdekking voor een…
  • Ideaal voor grotere ruimtes zoals kelders, garages, waar stilstaande lucht en overtollig vocht een probleem vormen.

Maak regelmatig schoon

U kunt schimmelgroei niet altijd voorkomen. Maar als u uw huis regelmatig schoonmaakt, krijgt u sneller schimmel.

Als je schimmel in een vroeg stadium kunt opvangen, is het veel gemakkelijker te verwijderen. Dan hoef je het tapijt of een ander deel van je huis niet te vervangen.

Kweek planten binnen

Als je graag planten kweekt, zoek dan naar planten die binnen kunnen leven. De planten kunnen vluchtige organische stoffen (VOS) kwijtraken, waardoor schimmels gemakkelijker kunnen groeien.

Bovendien kunnen planten de algehele luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren. Als schimmel vervelend is en uw gezondheid aantast, kan het helpen om overal in huis planten toe te voegen.

Het schoon houden

Als u tekenen van schimmel heeft, vraagt ​​​​u zich misschien af: “Doodt Lysol schimmel?” Lysol is gemakkelijk te vinden en misschien heb je het al in huis.

Hoewel het een effectieve optie kan zijn, moet je het op de juiste manier gebruiken. En als het niet werkt, kunt u enkele alternatieven overwegen. Dan kunt u van de schimmel afkomen en toekomstige groei voorkomen.

Laatste update op 2021-05-29 om 04:51 / Affiliate links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *