Alles wat u moet weten over afvoerbuizen

Wij nemen deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde sites.

Als u besluit een sanitairproject aan te nemen, zult u ongetwijfeld horen over sanitaire vallen. Loodgieters praten er de hele tijd over. Vetafscheiders, p-traps, s-traps, drum traps en meer. Maar wat zijn ze in vredesnaam en wat doen ze eigenlijk eigenlijk?

Als je een doe-het-zelf-project met loodgieterswerk wilt aanpakken, moet je zeker de antwoorden op deze vragen weten voordat je begint. Maar we willen er ook voor zorgen dat u begrijpt welke producten u moet gebruiken, hoe u ze moet installeren en welke andere benodigdheden u nodig heeft om uw missie tot een goed einde te brengen.

We zullen ervoor zorgen dat u weet wat sanitairvallen eigenlijk doen en welke soorten er momenteel op de markt zijn. Daarnaast willen we er ook voor zorgen dat u weet welke vallen u wellicht wilt vermijden om uzelf hoofdpijn te besparen. Laat u niet intimideren door sanitair. Met de juiste informatie kun je op weg zijn naar DIY-succes. En dat is precies waar we binnenkomen.

Laten we eens kijken naar enkele tips en trucs die uw leven gemakkelijker zullen maken wanneer u besluit dat u klaar bent om de sanitaire projecten in uw huis aan te pakken. Als bonus zijn hier enkele van de beste afvoerbuizen die u kunt gebruiken.

Basisprincipes van loodgietersvallen

Afvoersystemen voor afvalwater sommige behoorlijk nare geuren produceren, terwijl andere zelfs op een punt kunnen komen dat ze als gevaarlijk worden beschouwd. Om ons tegen deze risico's te beschermen, wordt een barrière geplaatst tussen het sanitair armatuur en het rioolafvoersysteem.

Afvoersystemen voor afvalwater starten in de productiefase van de douche, het bad of het toilet. Daarna komt het in de verwijderingsfase en stuurt het sedimentafval door een reeks inline-stappen. Dit helpt ervoor te zorgen dat afval niet overstroomt.

Gerelateerd lezen: Alle terminologie voor sanitair

Veel voorkomende gassen die worden geproduceerd in een rioolsysteem

  • Methaan.
  • Waterstofsulfide.
  • Stikstof.
  • Koolmonoxide.

Dat gezegd hebbende, elk sanitair dat rechtstreeks op het sanitaire afvoersysteem is aangesloten, moet worden uitgerust met een waterslot. Dat betekent dat elk sanitairarmatuur dat wordt gebruikt om afval uit een gebouw te evacueren, zijn eigen sanitairafsluiter moet hebben.

Sanitair trap definitie

Een sifon is per definitie een apparaat dat elke keer dat de armaturen worden gebruikt een kleine hoeveelheid vloeistof vasthoudt. De hoeveelheid vastgehouden vloeistof wordt een valafdichting genoemd. Deze sifonafdichting voorkomt dat rioolgeuren, gassen en ongedierte (muizen, insecten etc.) de woon- of werkruimte binnendringen.

De valafdichting is de maximale verticale vloeistofdiepte die een sifon zal vasthouden, gemeten vanaf de kroonstuw en de bovenkant van de dip van de sifon. De meest voorkomende van alle afvoerbuizen is de p-trap. Dit wordt gebruikt met gootstenen, toiletten en wasbakken voor wasgoed. Bekijk het diagram in figuur 1.

buisvormige p-trap afbeelding

Figuur 1 buisvormige P-trap

Beperkingen sanitaircodes

De meeste sanitaircodes leggen beperkingen op aan hoe een p-trap wordt gebruikt en vervaardigd. Hier zijn enkele van die beperkingen, beperkingen en verduidelijkingen.

  • Geen enkele val die afhankelijk moet zijn van bewegende delen om zijn afdichting te behouden, kan worden gebruikt.
  • Geen enkele sifonuitlaat kan groter zijn dan de armatuurafvoer waarop deze is aangesloten. De afmetingen van de sifonuitlaat zijn van belang. Wees hier niet flexibel mee. U kunt bijvoorbeeld geen p-trap van 1 1/2 inch op een armatuur met een 11/4 inch afvoer plaatsen.
  • Armatuurvallen moeten van nature zelfreinigend zijn. Dit betekent dat het bij elk gebruik ongehinderd door pluisjes of haren moet kunnen worden weggespoeld.
  • U moet een sifonniveau installeren in verhouding tot de sifonafdichting. Als de sifon niet waterpas staat, kan deze vatbaar zijn voor terugheveling. Bekijk het diagram in figuur 2.

twee diagrammen van P-Trap Level en Not Level

Figuur # 2 – P-Trap-niveau en niet-niveau

  • Geen enkele sanitaire armatuur kan dubbel worden ingeklemd. Dit wordt het best geïllustreerd aan de hand van een watercloset als voorbeeld. Simpel gezegd, afval kan niet worden afgevoerd via de ingebouwde sifon van een watercloset en vervolgens door een tweede sifon. Bekijk het diagram in figuur 3.Dubbel opgesloten waterkastdiagram

Figuur # 3 Double Trapped Water Closet

  • De meeste codes staan ​​toe dat gootstenen met dubbele kom, gootstenen met drie compartimenten en gootstenen voor wasgoed worden uitgerust met één p-trap verbonden door een continue afvoer. De compartimenten moeten naast elkaar liggen. Elk compartiment mag niet meer dan 30 inch van elkaar verwijderd zijn in het midden van de afvoeren. Bekijk het diagram in figuur 4.

Spoelbakafstand in drie compartimenten

Figuur # 4 Twee en drie compartimenten gootsteenafstand

  • Er is meestal een maximaal toelaatbare verticale val van de armatuuruitlaat naar het waterslot. Waarom is dat zo? Want hoe verder het vloeibare afval zakt, hoe groter de snelheid van het water.

Hoe groter de snelheid van het water dat door de afvoer van het schietlood stroomt, hoe groter de kans dat de afvoer de sifonafdichting zal overhevelen. Het verticale verval voor gootstenen, toiletten, douches en badkuipen is tussen de 18 “en 24” maar niet meer dan 24 “. Hoe korter de verticale afstand, des te efficiënter werkt de val. Bekijk het diagram in figuur # 5.

Horizontale afstand van staartstuk Val van een toilet

Figuur # 5 Horizontale afstand van val van staartstuk

Wanneer een watercloset is doorgespoeld, wordt de sifonafdichting volledig verwijderd door de snelheid van het afvalwater. De afsluiting van de sifon zou aangetast blijven als de afsluiting van de sifon niet zou worden hersteld door de bijvulslang op een tankachtig toilet. Verborgen sifons die worden gebruikt voor badkuipen, douches, enz., Kunnen geen integrale reinigingen hebben. Bekijk het diagram in figuur 6 om de v-delen van een p-trap te observeren.

belangrijk onderdeel van een valafdichting depth

Figuur # 6 Belangrijk onderdeel van een P-trap

Uitleg van P-vallen voor diepe afdichting

Vallen voor diepe zeehonden hebben een verticale diepte van 4 ″ of meer. Ze worden in een beperkt aantal toepassingen gebruikt. Er zijn enkele voordelen aan het gebruik van vallen voor diepe zeehonden. Deze voordelen zijn specifiek voor hun respectieve toepassing.

Voordeel # 1

Een diepe val heeft een diepere afdichting met meer vloeistof dan andere. Daarom verdampt de afdichting niet zo snel.

Toepassing. Gebruik een diepe sifon wanneer u een vloerafvoer op een afgelegen locatie installeert. Dit kan een groot magazijn zijn. In deze gevallen heeft de applicatie heel weinig water nodig om de val weer af te sluiten.

Voordeel # 2

De diepe sealval heeft een veel grotere capaciteit om opnieuw te sluiten. Omdat de sifon meestal een stuk groter is dan een traditionele sifon, kan hij een veel grotere waterstroom aan. Hierdoor verliest de sifon minder snel zijn afdichting door de extra hoeveelheid water.

Toepassing. Gebruik een diepe afdichtingsval wanneer een armatuur of apparaat een indirecte afvalverbinding vereist. Dit kan een commerciële ijsblokjesmachine zijn, een saladebar of in sommige gevallen een gootsteen met drie pannen.

Voordeel # 3

Dankzij de diepte verliest een diepe seal-sifon minder snel zijn afdichting door de tegendruk of sifonafvoer.

Toepassing. Er zijn gevallen waarin een armatuur of sifon niet goed kan worden geventileerd. In dergelijke gevallen zou een diepe primerafsluiter ideaal zijn. Alle bovengenoemde voordelen zijn ook hier van toepassing.

Diepe zeehondenvallen werken niet voor alle banen

Hier zijn een aantal redenen waarom diepe zeehondenvallen niet voor alle toepassingen de norm zijn.

  • De vallen zijn dieper, daarom groter en moeilijker om in kleine ruimtes te passen.
  • Door hun grotere diepte en capaciteit zijn ze beter bestand tegen stroming uit een standaard armatuur. Daarom belemmeren ze de afvoer en zorgen ze ervoor dat de armatuur traag leegloopt.

Gerelateerd lezen: Sanitairgereedschap dat de huiseigenaar zou gebruiken

Wat zijn de soorten afvoerbuizen die de meeste afvoercodes verbieden?

algemeen verboden vallen

Figuur 7 Algemeen verboden vallen

De meeste sanitaircodes waren het erover eens om bepaalde soorten sanitaire vallen te vermijden. Dit zijn:

  • Bell Traps.
  • Lopende vallen.
  • Crown Geventileerde vallen.
  • ¾ S vallen.
  • Volledige S-vallen.
  • Drumvallen.

Ik denk dat drum traps wat meer uitleg nodig hebben. Codes verbieden ze niet noodzakelijkerwijs. Professionals kiezen er echter simpelweg voor om ze niet meer in nieuwbouw te gebruiken. Trommelvallen speelden hun rol bij het installeren van badkuipen en toiletten. Een sifonadapter wordt gebruikt in residentiële en commerciële afvoer-, afval- en ventilatiesystemen.

Figuur 8 Drum Trap

Figuur 8 Drum Trap

Een vatval is een ronde metalen vatbus met een inlaat nabij de bodem van de val. De afvaluitlaat zit aan de bovenzijde met een afneembaar deksel.

In het ideale geval installeren professionals de vatenvanger op een gemakkelijk toegankelijke plaats. Op deze manier kun je de hoes verwijderen om schoon te maken. Helaas staan ​​veel drumvallen die we zijn tegengekomen achter een muur. In andere gevallen hebben mensen het moeilijk om de hoes te verwijderen die door de tijd aan elkaar is gesmolten. Daarom, wanneer drumvallen stoppen, zijn ze buitengewoon moeilijk te verwijderen door te rodelen. Dat komt door hun inlaat- en uitlaatconfiguratie.

Er bestonden vatenvallen zodat mensen sieraden of waardevolle spullen konden vinden als ze in het riool verloren gingen. De val zou de ring of oorbel opvangen en bewaken door naar de bodem te zinken. De kans dat er waardevols in de afvalopening aan de bovenkant van de sifon terechtkomen, is hoogst onwaarschijnlijk. Een zandvanger helpt ook om zand en geoxideerde organische stoffen in watervoorraden te scheiden.

Wat is een bouwval?

Vroeger, voordat mensen systeemventilatie gebruikten of begrepen, konden ongedierte zoals ratten of insecten zich vrij bewegen van gebouw naar gebouw, van huis tot huis. Om nog maar te zwijgen van de geur van rioolgas kan ondraaglijk zijn vanwege tegendruk en sifonage. Gezondheidsfunctionarissen wisten dat dit een ernstig gezondheidsrisico kon vormen, vooral in dichtbevolkte, natte en droge gebieden.

Om de problemen boven een huis te bestrijden, is daarom in elk gebouw een bouwval vereist. De bouwval vormde een secundaire verdedigingslinie tegen het ongedierte en rioolgas. Meestal was de bouwval een S-val met een grote diameter. Tegenwoordig hebben de meeste codes geen bouwval nodig. In feite zijn ze in de meeste gevallen tegen code.

typische Building Trap-diagram

Figuur # 9 Typische bouwval

Redenen waarom afdichtingen van loodgietersvallen kapot gaan

Trap Sifonage

Vanghevel kan eruitzien als een lage negatieve druk in de armatuurafvoer. U kunt dit concept echter gemakkelijker begrijpen door het te beschrijven aan de hand van een eenvoudig visueel beeld. Stel je voor dat een grote hoeveelheid afvalwater in één keer een afvalstapel raakt. Terwijl het afvalwater langs de andere armaturen loopt die op de stapel zijn aangesloten, kan het het water uit hun respectievelijke sifonafdichtingen halen.

Een ander scenario dat sifonafvoer zou kunnen veroorzaken, is een armatuur met behulp van een S-trap. Als de armatuur vol is en het afvalwater komt vrij, zal het water door de sifon stromen, waarbij de afvoerleiding een deel van het sifonwater transporteert. Wat er gebeurt, is dat er niet genoeg vloeistof overblijft om een ​​adequate afsluiting te vormen. Een soortgelijk scenario kan zich voordoen als mensen een armatuur installeren op een lange reeks leidingen zonder ventilatie. Als het water een ontluchtingsarmatuur in de sifon verlaat, kan het voldoende snelheid opbouwen om de sifon leeg te laten lopen.

Tegendruk

Hierboven hebben we gevallen beschreven waarin een val wordt gecompromitteerd door uit de val te worden getrokken. Er zijn echter gevallen waarin water uit de sifon in de armatuur kan blazen. Vervolgens komt het water het gebouw binnen. Dit kan gebeuren wanneer er een grote hoeveelheid afval in het afvoersysteem stroomt. Het water zal de lucht ervoor comprimeren. Als het armatuur op het compressiepunt geen goede ventilatie heeft, blaast het de sifon uit.

 douchekop in de badkamer stromend warm water van witte tegels

Een van de verantwoordelijkheden van het bezitten van een huis is onderhoud. Vaak realiseert u zich pas dat er een onderhoudsprobleem is, totdat u de schade ziet. Een lekkende douche is niet alleen vervelend, maar kan ook uw waterrekening verhogen en tot kostbare reparaties leiden.

De douchelekken die u kunt zien, zijn degene die u snel opmerkt en zijn gemakkelijker te repareren. De lekken die u niet kunt zien, zijn de meest problematische. Douchelekken achter muren kunnen interne schade aanrichten lang voordat u ze opmerkt.

Gerelateerd lezen: Douchelekken achter de muur: hoe u ze in 7 stappen kunt verhelpen

Wind effect

Ben je ooit op een winderige dag in je badkamer geweest en heb je het waterpeil in het toilet op en neer zien dobberen? Dezelfde actie kan de vallen in uw huis in gevaar brengen. De druk of zuiging veroorzaakt door de harde wind kan ervoor zorgen dat het water stijgt en in de val valt. Als de fluctuaties groot genoeg zijn, kan een kleine hoeveelheid van de sifonafdichting in het afvoersysteem terechtkomen. Dit incident zal de val in gevaar brengen. Zoals u zich kunt voorstellen, is de afdichting gevoeliger voor zowel tegendruk als sifonafvoer.

Verdamping

Dit komt veel voor, vooral in gevallen waarin een armatuur of afvoer sporadisch actief is. Het water in de sifon verdampt dan wanneer het niet wordt gebruikt, minstens één keer per week. Vloerafvoeren voor wasruimten, vloerafvoeren op afstand, armaturen en alle vallen in een zomerhuis zijn allemaal kwetsbaarder. Onder deze omstandigheden heeft verdamping een grote kans.

Capillaire werking

Dit gebeurt niet vaak. Als er echter een constant probleem is waarbij een armatuur zijn valafdichting verliest, kunt u dit uitsluiten. Ik denk dat een voorbeeld dit concept beter zal dienen dan een lange uitleg.

diagram van capillaire aantrekkingskracht

Figuur # 10 Capillaire aantrekkingskracht

Misschien raakt een schoonmaakster zonder schoon water tijdens het dweilen van een grote openbare toiletruimte. Ze willen de emmer misschien niet meer vullen. Het alternatief is dat ze een van de waterkasten een paar keer doorspoelen om er zeker van te zijn dat het water schoon is. Ze tillen de dweil op in het toilet. Een van de strengen van de zwabber komt los en komt vast te zitten in de valafdichting. Het stuk strekt zich uit tot aan de armatuurtak en in het afvoersysteem. Het water uit de sifon neemt het touwtje op en in de afvoerleiding, waardoor de sifonafdichting leegloopt.

Minimale afvoergroottes voor sanitaire voorzieningen

Zoveel mensen hebben gevraagd naar de sifon- / afvoerafmetingen voor armaturen, we hebben besloten om u op zijn minst een losse gids te geven voor elk type sanitairarmatuur. Let op: hoewel deze maten vrij universeel zijn, zijn ze nog steeds onderworpen aan lokale sanitaircodes.

Grootte toiletafvoer – De universeel aanvaarde afvoergrootte is 3 ″. Let op: de dichtstbijzijnde flenzen hebben een 4 ″ inlaat en een 3 ″ uitlaat.

Grootte doucheafvoer – De universeel aanvaarde maat doucheafvoer is 2 ″

Afvoergrootte badkuip – De algemeen aanvaarde maat doucheafvoer is 1 1/2 ″. Let op: dit omvat een combinatie van bad- en doucheaccessoires.

Grootte gootsteenafvoer (huishoudelijk) – De algemeen aanvaarde afvoermaat van de gootsteen is 1 1/2 ″. Let op: bij deze maat wordt ervan uitgegaan dat er geen vaatwasser of afvalverwijdering is geïnstalleerd.

Grootte afvoergoot badkamer (afmeting lavabo wastafel Drian) – De universeel aanvaarde afvoergoot in de badkamer is 1 1/4 ″

Afvoergrootte badkamer gootsteen in sets (als u twee wastafels naast elkaar heeft) – De universeel aanvaarde afvoergoot in de badkamer is 1 1/2 ″

Afvoergrootte wasmachine – De universeel aanvaarde afvoergrootte van de wasmachine is 1 1/2 ″

Afmeting afvoerslang vaatwasser – De universeel aanvaarde afvoergrootte van de vaatwasser is 1 1/2 ″

Bidet afvoergrootte – De universeel aanvaarde afvoermaat voor bidet is 1 1/4 ″.

Afvoergrootte drinkfontein / afvoergrootte waterkoeler – De algemeen aanvaarde afvoergrootte van de drinkfontein / waterkoeler is 1 1/4 ″.

Afvoergrootte wasfontein (dit hangt af van de afvoer van het armatuur) – De universeel aanvaarde afvoergrootte van de wasfontein ligt tussen 1 1/2 ″ en 2 ″

Grootte van de afvoer van het urinoir – De universeel aanvaarde afmeting van de urinoirafvoer met een zichtbare sifon is 1 1/2 ″ als de sifon integraal deel uitmaakt van het armatuur, is de afvoermaat van de sifon 2 ″

Grootte van de afvoer van de wasbak – De universeel aanvaarde afvoergrootte van de wasbak is 1 1/2 ″

Grootte van de afvoer van de gootsteen – De universeel geaccepteerde afvoermaat van de gootsteen is 1 1/2 ″

Gerelateerd lezen: Hoe u uw leidingen op de juiste manier ontlucht: Schema voor afvoer van leidingen

Laatste woord over loodgietersvallen

Nu de afvoerbuizen voor u geen geheim meer zijn, kunt u uw systeem beter begrijpen en visualiseren hoe het echt werkt. U kunt nu het juiste type apparaat voor uw huis kiezen en ervoor zorgen dat u geen mazen achterlaat voor een storing.

Als je tips of trucs hebt met betrekking tot sanitairvallen, deel deze dan in het commentaargedeelte hieronder. U geeft onze lezers extra inzicht en redt misschien zelfs iemand van een loodgietersramp.

Laatste update op 2021-04-30 om 20:32 / Aangesloten links / Afbeeldingen van Amazon Product Advertising API

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *