Hoe u uw leidingen op de juiste manier ontlucht

Wij nemen deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een middel te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde sites.

Als u klaar bent om de taak van het verbouwen van uw keuken of badkamer aan te pakken, kunt u worden geïntimideerd als u aan het sanitair denkt. Er is veel dat u moet weten voordat u belangrijke wijzigingen aanbrengt. Maar gelukkig is het gemakkelijk om de basis te leren. Ons schema voor sanitairventilatie en eenvoudige doe-het-zelfinstructies zorgen ervoor dat u klaar bent om uw verbouwing aan te pakken voordat u het weet.

Laten we eens kijken hoe u uw leidingen op de juiste manier kunt ontluchten. Dan kun je met een gerust hart beginnen met het verbouwen van je keuken of badkamer. Dit is wat u moet weten om uw project te voltooien.

Hoe u uw leidingen op de juiste manier ontlucht

 sink-drain-plumbing- image

Dus je bent er klaar voor verbouw uw keuken of badkamer en realiseerde zich dat nieuw sanitair in orde is. Als dit geen probleem is dat u eerder bent tegengekomen, vindt u het misschien iets moeilijker dan de meeste andere doe-het-zelfprojecten. Voordat u in paniek raakt en een loodgieter belt, moet u weten dat er eenvoudige manieren zijn om ervoor te zorgen dat uw leidingen goed worden geventileerd.

Een snelle zoektocht op internet naar “diagram van de ventilatieopeningen van de leidingen” zal meerdere manieren opleveren om dit probleem aan te pakken. Maar hoe weet u welke voor uw huis zal werken? Wat zijn de voor- en nadelen van elk systeem? Of het nu gaat om een ​​nieuwe gootsteen, badkuip of toilet, hier is hoe u uw leidingen op de juiste manier ontlucht.

Inzicht in de afvoeropening

Het visualiseren van de leidingen in uw muur (met behulp van een ontluchtingsdiagram voor leidingen) wordt gemakkelijker als u begint van waar u kunt zien. Je hebt de kasten onder een gootsteen eerder geopend om de P-vormige buis direct onder de afvoer te zien, toch? Het wordt de P-trap genoemd en het start het riool- / ventilatieproces.

Gerelateerd lezen: Alles wat u moet weten over afvoerbuizen

Deze afvoerleidingen worden aangesloten op douches, gootstenen, kuipen en andere apparaten om water af te voeren nadat u het niet meer gebruikt. Van daaruit stroomt het water in iets grotere afvoerleidingen terwijl ze blijven aansluiten en hun weg vinden naar de schoorsteen. Bodembuizen doen hetzelfde voor toiletten.

 vent-diagram-big- image121

De schoorsteenpijp leidt de hele weg naar buiten door uw dak en verder ondergronds in de richting tegengesteld aan de hoofdriolering. Water en afval stromen door de buis, terwijl gassen naar boven en naar buiten worden afgevoerd. De stapel laat ook frisse lucht binnen om ervoor te zorgen dat het water soepel door uw leidingen stroomt.

Zonder de stapel om dingen goed te ventileren, zou uw huis stinken en zich vullen met schadelijke rioolgassen. Om de stapel te helpen zijn werk te doen, worden vaak ventilatiebuizen aan armaturen toegevoegd. Hierdoor kunnen gassen vrijelijk van uw huis weg bewegen terwijl er frisse lucht wordt gebruikt om rioolwater vrij te verplaatsen.

Het is niet iets waar de meeste huiseigenaren graag aan denken. Maar het is een cruciaal onderdeel van elk huishouden. Wanneer u renoveert, uw sanitair repareert of gewoon een nieuw armatuur toevoegt, is het essentieel dat u ervoor zorgt dat dit systeem naar behoren functioneert.

Soorten ventilatieopeningen

Er zijn vier hoofdtypen ventilatie die in leidingen worden gebruikt. Zij zijn:

  • De echte opening
  • Een herontluchtingspijp
  • De gemeenschappelijke ventilatieopening
  • En de lusopening

De echte ventilatieopening is verticaal uitgelijnd en wordt door het dak aan uw afvoerleiding bevestigd. Dit kan het beste worden geïmplementeerd als een armatuur dicht bij de stapel en de bovenste verdieping van uw huis rust, waardoor de stapel als ventilatieopening kan dienen. Bij echte ventilatieopeningen stroomt er ook geen water doorheen. Hoewel de echte ventilatieopening eenvoudig is, is het niet altijd een mogelijke oplossing, aangezien armaturen zich zelden zo dicht bij de stapel bevinden.

Ontlucht de leidingen, ook wel bekend als extra ventilatieopeningen, en sluit ze aan op de afvoerleiding in de buurt van uw armatuur. Ze rennen naar boven en over de hoofdopening. Ze kunnen direct achter uw armatuur of horizontaal aan de afvoerleiding worden bevestigd. Dit zijn uitstekende opties wanneer uw gootsteen te ver weg is van de hoofdstapel.

In het geval dat u een ander armatuur aan de andere kant van de muur heeft, wilt u waarschijnlijk een gewone ventilatieopening gebruiken. Hierdoor kunnen beide afvoerleidingen aan elkaar worden vastgemaakt in een sanitair kruis. U kunt deze meestal vinden op back-to-back-spoelbakken.

De loop vent is een oplossing voor veel vrijstaande spoelbakcodes. Het loopt omhoog en rond voordat het op de regenpijp wordt aangesloten. Hierdoor kan er voldoende ventilatie plaatsvinden net achter uw armatuur. Er is ook een natte ventilatieopening. Deze zijn echter meestal gereserveerd voor bakken die dicht bij een stapel zitten en zijn mogelijk niet toegestaan ​​door de code van uw plaats.

Als alternatief voor helemaal ontluchten, staan ​​sommige codes luchtinlaatkleppen toe. Deze laten lucht toe als afvalafvoer en vertrouwen vervolgens op de zwaartekracht om weer af te dichten voordat er gassen terug de kamer in kunnen komen. Deze zijn relatief nieuw, dus zorg ervoor dat u de netnummers van uw regio controleert voordat u er een koopt.

Uw armatuur plaatsen

 plaatsing-fixture-image

Welk ventilatiesysteem u ook kiest, het is net zo belangrijk om uw armatuur op een bepaalde afstand van de ontluchtingspijp te plaatsen. Dit gebied wordt de kritische afstand genoemd en vereist een paar berekeningen om erachter te komen. De grootte van uw leidingen, het type armatuur dat u installeert en het aantal armaturen dat nat wordt geventileerd in uw huis, spelen allemaal een rol bij het bepalen van die meting.

Tijdens deze fase wordt het ten zeerste aanbevolen dat u een sanitairinspecteur raadpleegt na het meten van de lengte van uw leidingen. Ze kunnen u ook vertellen hoe u uw leidingen op de juiste manier kunt ontluchten, door aan te geven welk van de systemen het beste werkt en voldoet aan de lokale voorschriften.

De ventilatieopening installeren

In tegenstelling tot regenpijpen hoeven ontluchtingspijpen niet te hellen. Je kunt ze waterpas rennen, zolang er geen obstakels zijn om te omzeilen. Het belangrijkste doel hierbij is ervoor te zorgen dat de ontluchtingsleidingen droog blijven. Dat is de reden waarom de meeste diagrammen ze verticaal laten lopen, om ervoor te zorgen dat er geen water in het systeem kan komen.

De re-vent is de enige uitzondering omdat deze horizontaal verloopt. Het moet echter minstens 15 cm boven het overstromingsniveau van uw armatuur zijn om te voorkomen dat het nat wordt. Op een gootsteen zou dat de rand of het overloopgat zijn.

Gerelateerd lezen: Sanitairgereedschap dat de huiseigenaar zou gebruiken

Een opmerking over de hoofdafvoer

Wanneer u uw ventilatieopeningen installeert, wordt het ten zeerste aanbevolen om uw afvoerleidingen te plannen om het risico op verstopping te minimaliseren. Zowel de keuken (1-1 / 2 inch) als de badkamer (1-1 / 4 inch) zijn met opzet kleiner dan de rest van het afvoersysteem. Ze leiden naar afvoerbuizen met grotere aftakkingen, die naar de 4-inch stapel leiden.

Omdat de hoofdstapel verticaal is, komt het zelden voor dat deze pijp verstopt raakt. Terwijl andere leidingen die de stapel verbinden, horizontaal moeten zijn, door ze groter te maken, kan er een ruime hoeveelheid water vrij doorheen stromen. Dit is ook een goed moment om een ​​professional de hoofdafvoerleiding, die zich onder de grond bevindt, te laten controleren op eventuele verstopping.

Handige schema's voor afvoeropeningen

Om u te helpen een beter beeld te krijgen van hoe deze leidingsystemen eruit zien, dachten we dat het zou kunnen helpen om een ​​schema voor de afvoer van leidingen op te nemen. De onderstaande afbeelding illustreert een typische badkamer met meerdere afvoeropeningen voor sanitair. Er is zelfs een natte ventilatieopening inbegrepen die op de badkuip kan worden aangesloten.

Zoals u kunt zien, is de echte ventilatieopening uitgelijnd met de stapel net achter het toilet. De gootsteen is echter verder weg geplaatst. Daarom is er een re-vent toegevoegd om ervoor te zorgen dat rioolgassen kunnen ontsnappen.

De volgende afbeelding toont verschillende soorten ontluchtingsleidingen achter een gootsteen. Het geeft u een nauwkeuriger idee van hoe die eruit kunnen zien in uw eigen project. Afhankelijk van de indeling van uw huis, zal een van deze waarschijnlijk het beste voor u werken.

 sink-vent-diagram- image3232

Deze afbeelding laat duidelijk zien hoe de lusopening eruitziet, die u mogelijk moet gebruiken als uw gootsteen te ver van de stapel verwijderd is voor een herontluchtingspijp. Het laat ook zien hoe het sanitairkruis eruit zou zien als je toevallig een gootsteen aan de andere kant van de muur hebt. Beide spoelbakken zijn op één punt met elkaar verbonden en delen een gemeenschappelijke, echte ventilatieopening naar de stapel.

Vanuit de zijhoek wordt het gemakkelijker om je voor te stellen hoe deze pijpen eruit zouden kunnen zien achter je badkamer- of keukenmuren. Merk op hoe de hoofdventilator en de afvoerpijp gescheiden blijven achter de gootsteen en alleen aansluiten via de bevestigde gaande pijp. Deze revert bevindt zich minimaal 15 cm boven de overloopleiding en is goed aangesloten op een drainage T.

Extra informatie over de luchtinlaatklep

In het geval dat uw muren niet genoeg ruimte laten voor een van de bovenstaande ventilatieopeningen, kan de lokale code u toestaan ​​om te kiezen voor een Air Admittance Valve (AAV). Deze eenrichtingsklep is ontworpen om lucht in de leidingen te laten wanneer er negatieve druk wordt ontwikkeld door het aftappen. Nadat het lucht heeft binnengelaten, sluit het zichzelf weer af om geuren en gassen buiten te houden.

Deze apparaten worden normaal gesproken onder de gootsteen bevestigd, net voorbij de sifon, waardoor er voldoende lucht in uw leidingen komt. Houd deze methode in gedachten als je in de muur scheurt en ontdekt dat er weinig ruimte is voor een ontluchtingspijp. Controleer echter altijd uw lokale codes met een sanitairinspecteur om er zeker van te zijn dat u een AAV kunt gebruiken.

Gerelateerd lezen: Hoe u een afvoeropening installeert in 7 stappen

Uw leidingen ontluchten met een sanitair ontluchtingsschema

 ventilatie- pipe-iame-0434

Nou, dat is alles wat er is. Nu kent u de ins en outs van een goede rioolbuisventilatie en bent u klaar om dit aspect van uw renovatieproject aan te pakken. Denk eraan om de best mogelijke opstelling te gebruiken, afhankelijk van waar uw armatuur zich bevindt, en raadpleeg deze diagrammen om er zeker van te zijn dat u de ventilatieopeningen correct instelt.

Heb je een schema voor afvoeropeningen voor leidingen en je doe-het-zelfvaardigheden gebruikt om je keuken of badkamer te verbouwen? Deel uw ervaring in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *