Hoe u een bidetopzetstuk installeert in 9 eenvoudige stappen

We nemen deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde sites.

Leren hoe u een bidethulpstuk moet installeren, is een fantastische manier om geld te besparen. U bespaart niet alleen geld door het zelf te installeren, maar moderne bidetopzetstukken verbruiken zeer weinig water, waardoor ze kosteneffectief in het gebruik blijven.

Bovendien hoef je misschien nooit toiletpapier terug te kopen, en als je een groot gezin hebt, weet je maar al te goed hoeveel je elke week doormaakt.

Het bidet vond populariteit in de jaren 1600, vooral in Europa. Het verfrissende reinigingsapparaat slaagde er echter niet in de bodems in Amerika aan te steken, hoewel ons groeiende bewustzijn van het milieu daar verandering in kan brengen.

Dus als u een superschone bodem wilt en tegelijkertijd geld wilt besparen, wilt u misschien leren hoe u een bidetopzetstuk installeert.

Hoe een bidet-opzetstuk te installeren

Een beide kamer met steen en marmer die de moeite waard is om de tijd te nemen om te leren hoe u een bidetopzetstuk moet installeren

In tegenstelling tot een vrijstaand bidet, dat een uitdaging kan zijn om te plaatsen, is een opzetstuk voor een bidet een klus die u in het weekend binnen een paar uur kunt klaren.

De meeste bevestigingssets voor bidet leveren de belangrijkste elementen die nodig zijn om de klus te klaren, hoewel u wellicht ook een paar essentiële gereedschappen nodig heeft.

Een bidetopzetstuk past op het bestaande zitje. Na het monteren van de T-klepadapter, sluit u de watertoevoer weer aan en sluit u de slang aan op het bidetopzetstuk en de T-adapter. Zodra u de toiletbril weer op zijn plaats heeft gezet, kunt u het bidet gaan gebruiken voor een diepe reiniging!

Enkele basisuitrusting

Voel je niet geïntimideerd als je leert hoe je een bidethulpstuk moet installeren, want ze worden geleverd met volledige instructies. Bovendien levert de kit de meeste onderdelen die u nodig hebt om de klus te klaren.

De kit wordt geleverd met een 7/8 inch T-adapter voor aansluiting, een bevestiging voor een toiletbidetzitting en een stuk flexibele waterslang. Het kan echter zijn dat u een aantal basisonderdelen moet inslaan om de taak met succes te voltooien.

Wat je nodig hebt

Een goede kwaliteit moersleutel blijkt essentieel om de klus te klaren. Zorg ervoor dat u de juiste maat gebruikt, omdat het probleem met een slecht passende sleutel het systeem kan beschadigen en waterlekkage kan veroorzaken.

Loodgieters tape dicht de wateraansluitingen af ​​en zorgt voor een uitstekende afdichting. Als u de tape niet gebruikt, kan het zijn dat er water uit de leidingen en kleppen druppelt, en dan moet u helemaal opnieuw beginnen.

Een serie schroevendraaiers helpt u het bidethulpstuk en de toiletzitting op hun plaats te bevestigen. Gebruik geen oude gehavende schroevendraaiers, want dan loop je het risico de koppen van de schroeven kapot te maken, en het laatste wat je wilt is een losse wc-bril!

Wat is een bidetopzetstuk?


Koop bij Walmart.com

EEN bidetopzetstuk bestaat uit een armatuur dat naar de achterkant van de toiletbril gaat en een mondstuk bevat dat naar uw achterkant is gericht.

Gewoonlijk kunt u met een kleine besturingseenheid het apparaat inschakelen en de waterstroom regelen. Sommige units gebruiken systemen met twee mondstukken voor gebruik aan de voor- en achterkant, terwijl andere de gebruiker in staat stellen de richting van het water te bepalen.

Hoe werkt een bidet?

Een bidet vormt een hygiënisch alternatief om toiletpapier te gebruiken. Het werkt door een stroom water door sproeiers te sturen om uw onderwereld te reinigen nadat u op het toilet hebt nagedacht.

Het bidet gebruikt water rechtstreeks uit de hoofdwatervoorziening. Hierdoor blijft het water schoon en hygiënisch. Bovendien gebruiken de meeste bidets zelfreinigende mondstukken, maar het is een goed idee om ze schoon te maken wanneer u uw normale toiletreinigingsklusjes uitvoert.

Vanuit hygiënisch oogpunt zorgt een bidet voor een diepe reiniging. Toiletpapier heeft de neiging het afvalprobleem te vergroten in plaats van het uit te roeien, wat leidt tot ongezonde en onhygiënische omstandigheden.

Een bidet gebruikt echter water om het aanstootgevende afval te verwijderen, zodat het niet in contact komt met andere delen van uw lichaam.

De voordelen van het gebruik van een bidetopzetstuk

Wanneer u leert hoe u een bidetopzetstuk moet installeren, ontdekt u wellicht enkele fantastische voordelen van het gebruik van het systeem.

Als je een bidet gebruikt, heb je geen wc-papier nodig. Bijgevolg is het proces milieuvriendelijk omdat u geen grote hoeveelheden papier in het afvoersysteem spoelt.

Bovendien vermindert het risico op verstoppingen, verstopping en de resulterende reparaties aanzienlijk wanneer u een bidet gebruikt.

Aanbevolen lezen: 10 Loodgieterswerk faalt dat u moet zien

Gezondheidsvoordelen

Het gebruik van een bidet is gezond en hygiënisch in vergelijking met toiletpapier. Het laat je achter je schoner, frisser en gezonder voelen.

Sommige mensen vinden toiletpapier ongemakkelijk om te gebruiken en kunnen huiduitslag of pijnlijke huid krijgen door het gebruik van papier. Als u toiletpapier overweegt, bestaat het uit niets meer dan droog papier, dat de huid kan irriteren. Iedereen die lijdt aan het prikkelbare darmsyndroom kent maar al te goed de valkuilen van constant toiletpapiergebruik.

Je billen wassen met water is een zachter alternatief voor het wrijven van de gevoelige plek met droog papier!

Een bidet is zacht voor de huid, en het wegspoelen van water na gebruik van het toilet geeft je een verfrist en brandschoon gevoel.

Geld besparen

Het geld is strakker dan ooit, gezien de huidige wereldwijde omstandigheden, dus het gebruik van een bidet verlaagt de wc-papierrekening. Bovendien gebruikt een bidetopzetstuk minder water dan een conventioneel losstaand bidet, dus het kan u geld besparen op uw waterrekening.

Op zichzelf staande bidetsystemen kosten meer om te kopen en te installeren dan een bidetopzetstuk. Stel je al dat dure sanitair en grondwerk voor om een ​​bidet te installeren. Voor velen van ons is een dergelijke kost uitgesloten.

Wanneer u echter leert hoe u een bidetopzetstuk moet installeren, is dit gemakkelijk te realiseren en kosteneffectief.

Hoe u een bidet-opzetstuk installeert uitgelegd

We begrijpen dat het gebruik van een bidet kosteneffectief is en leidt tot een gezonde, schone derrière.

Wanneer u een bidethulpstuk koopt, ontvangt u gedetailleerde instructies om u door het proces te begeleiden, maar de montage van het apparaat blijkt beter beheersbaar dan u misschien denkt.

Stap 1

Begin met het afsluiten van de watertoevoer naar het toilet en spoel het toilet door om het leeg te maken. Het laatste dat u wilt, is toiletwater dat over u heen stroomt terwijl u werkt!

Stap 2

Gebruik uw steeksleutels om de slangbevestiging los te koppelen van de bodem van de toilettank.

Let er echter op dat u de verbindingen niet afstript bij het losschroeven en oefen niet te veel kracht uit. Zorg ervoor dat u de juiste maat steeksleutel gebruikt en smeer het gebied in met een beetje WD40 indien nodig.

Stap 3

Gebruik schroevendraaiers van goede kwaliteit om de toiletbril te verwijderen. Pas op dat u de schroefkoppen niet beschadigt, want u moet ze later vervangen. Zorg ervoor dat de kop van uw schroevendraaier zijn vorm behoudt om te voorkomen dat de schroeven kapot gaan.

Veeg het gebied af voordat u verder gaat om ervoor te zorgen dat alles schoon en vrij van water blijft.

Stap 4

Het is tijd om de T-vale-adapter op de bodem van de toiletpot te monteren. Neem de tijd bij deze stap en gebruik uw moersleutel voorzichtig, want u wilt de schroef niet te vast aandraaien en het risico lopen ze in te rijgen. Breng een beetje loodgietertape aan op de schroeven om een ​​goede afdichting te verkrijgen.

Aanbevolen lezen: Wat zijn de belangrijkste onderdelen van het toilet en hoe monteert u ze op de juiste manier?

Stap 5

Wanneer u de waterslang van de wateraansluiting weer vastmaakt aan de onderkant van de T-adapter, moet u mogelijk een sluitring of extra loodgietertape gebruiken om lekkage te voorkomen. Neem de tijd en gebruik de moersleutel voorzichtig zonder de bouten op hun plaats te forceren.

Stap 6

Neem de flexibele slang die bij de set is geleverd en bevestig deze aan de T-adapter. U kunt een beetje loodgietertape op de verbindingen gebruiken om een ​​succesvolle afdichting te garanderen, maar zorg ervoor dat u de fittingen niet te strak aandraait. Bevestig het andere uiteinde van de slang aan de bidet-wateraansluiting en leg deze opzij.

Stap 7

Mogelijk vindt u in uw set een stuk rubber dat u aan de onderkant van de stoelbevestiging bevestigt. Gebruik de groeven aan de onderkant als richtlijn voor de juiste plaatsing van het rubber.

Lijn het apparaat nu uit met de schroefgaten van de toiletbril en leg het bidet plat op het toilet.

Stap 8

Plaats de toiletbril bovenop het bidethulpstuk en zorg ervoor dat de gaten op één lijn liggen voordat u de toiletschroeven inbrengt. Neem de tijd om voor een perfecte uitlijning te zorgen en draai de bevestigingen vast zodra u tevreden bent met de plaatsing.

U moet ervoor zorgen dat de bevestigingen goed blijven zitten. Zo niet, dan kan het zijn dat je tijdens het gebruik van het toilet glijdt, en dat ziet er niet goed uit!

Stap 9

Nu is het tijd voor de grote onthulling! Zet het water aan. Knoei in dit stadium uw vingers rond elk gewricht om te voorkomen dat er water lekt. Als u merkt dat er water uit een verbinding druppelt, moet u de bevestiging wellicht verder aandraaien om een ​​goede afdichting te vormen.

Een goed stuk werk

Leren hoe u een bidethulpstuk moet installeren, is eenvoudig als u elke stap volgt en de tijd neemt. Haast u niet en zorg ervoor dat u gereedschap van goede kwaliteit gebruikt terwijl u werkt. De tape van de loodgieter is van onschatbare waarde omdat het de verbindingen helpt af te dichten om het risico op lekkage te verkleinen.

Probleemoplossen

Zodra u de klus hebt geklaard, is het tijd om het systeem uit te proberen. Als u echter problemen tegenkomt, moet u deze onmiddellijk behandelen.

Lekken

Als u lekken ontdekt, moet u mogelijk de verbindingen vastdraaien. In sommige gevallen moet u misschien het water uitzetten en de gewraakte joint opnieuw doen, vooral als u geen loodgietertape hebt gebruikt. In het ergste geval moet u mogelijk ringen in de verbindingen installeren om lekken te voorkomen.

Waterdruk

Als de waterdruk te hoog blijkt te zijn wanneer u het bidet gebruikt, weet u er alles van! Als je dus geen krachtige wasbeurt wilt, kan het zijn dat je de waterdruk moet aanpassen.

De bedieningselementen op het apparaat helpen u om de sterkte van de waterstraal aan te passen. Als alternatief kunt u de water aan / uit-aansluiting halveren om het stroomvermogen te verminderen.

Hoe u een bidet-opzetstuk installeert Onderzocht

U hoeft geen ingewikkeld sanitair te leren om te weten hoe u een bidethulpstuk moet installeren. De meeste units worden geleverd met de items die nodig zijn om in uw nieuwe bidet te passen, en met wat essentieel gereedschap bij de hand, kunt u korte metten maken met de klus.

EEN bidet biedt een hygiënisch, kostenbesparend alternatief voor het gebruik van toiletpapier. Als u last heeft van darmaandoeningen, een geïrriteerde huid of eczeem, kan het gebruik van toiletpapier een uitdaging zijn en de aandoening verergeren.

Aanbevolen lezen: Beste bio-bidet voor u: de perfecte machine vinden om u schoon te maken

Bijgevolg kan het gebruik van een bidet helpen om deze aandoeningen te verlichten en het gebruik van het toilet een betere ervaring te maken.

Zorg ervoor dat u wat loodgieterslint, een set schroevendraaiers en moersleutels bij de hand heeft. Bovendien moet u altijd de instructies van de fabrikant volgen wanneer u leert hoe u een bidethulpstuk moet installeren.

U kunt de waterdruk aanpassen voor een comfortabele ervaring en u laten koesteren in de wetenschap dat u het bidet zelf heeft gemonteerd!

Heb je ooit een bidet geprobeerd? Heeft het uw kijk op badkamerhygiëne veranderd? Deel uw ervaring in de reacties hieronder.

Sean Kerr woont in Cardiff, Wales, en is een gepubliceerde auteur met meer dan 10 romans tot nu toe op zijn naam en nog steeds aan het tellen. Naast het schrijven van zijn volgende bestseller, runt Sean ook een succesvol sieradenbedrijf en verkoopt hij zijn creaties online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *