Hoe bevroren leidingen te repareren en wanneer u de profs moet bellen

We nemen deel aan het Amazon Companies LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde websites.

Een van de ergste dingen op aarde is wakker worden op een koude winterochtend en geen water hebben. Bevroren leidingen komen maar al te vaak voor, en altijd op het slechtst mogelijke second. En de loodgieter gaat je een klein fortuin vragen om bevroren leidingen te repareren.

Dat betekent geen douche, geen koffie en waarschijnlijk geen ontbijt. De loodgieter bellen is het laatste wat iemand wil doen. Het goede nieuws is dat u vaak zelf bevroren leidingen kunt repareren. Maar weten wanneer je een skilled moet inschakelen en hoe je bevroren leidingen kunt voorkomen, is ook goed.

Wat zorgt ervoor dat leidingen vastlopen?

Koud natuurlijk, maar het werkt niet alleen. Wanneer leidingen bevriezen, wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan goede voorbereiding op koud weer. In dat opzicht zijn er verschillende dingen die huiseigenaren kunnen doen voordat de kou toeslaat om hun leidingen te beschermen.

Slechts een korte lijst van preventieve maatregelen:

  • Isoleer gevoelige leidingen
  • Verwarm de ruimte rond de leidingen
  • Laat uw water druppelen op vriesnachten

We zullen ze later allemaal bespreken met een meer diepgaande blik.

Aanbevolen lezen: Hoe een toilet te ontstoppen zonder een zuiger

Wat gebeurt er als u bevroren leidingen niet repareert?

De omvang van de schade die u ervaart, kan variëren van gentle tot extreem. Zoek eerst het gebied van de bevroren buis. Meestal is dit in een kelder of in de kruipruimte onder uw huis. Voor huizen op een plaatfundering worden de meeste leidingen waarschijnlijk door de zolder geleid.

Als leidingen alleen bevroren zijn, maar niet gebroken of gebarsten, kunt u ze repareren door de leidingen te ontdooien.

De schade die daaruit kan voortvloeien

Bevriezend water zet uit. Wanneer ze huge komen te zitten in een huge object, zoals een buis, kan deze uitzetting ervoor zorgen dat de leidingen barsten. Zoals te zien is in de onderstaande afbeelding, heeft ijs zich internet boven een gewricht uitgezet en een gapende wond achtergelaten.

Repareer bevroren leidingen: afbeelding toont een kleine barst in koperen leidingen veroorzaakt door bevriezing

Afbeelding van Wikimedia Commons onder CC BY-SA 3.0 licentie

Veel van de schade door bevroren leidingen wordt niet veroorzaakt door bevriezing van de leidingen, maar door water als een leiding barst. Als een buis eenmaal barst, is de enige manier om deze te repareren het vervangen van dat stuk buis.

Er zijn veel gevallen waarin een huiseigenaar reparaties kan voltooien. We raden u aan om op elk second dat u zich overweldigd voelt, contact op te nemen met een skilled.

De verzekeringspolissen van veel huiseigenaren hebben voorzieningen voor reparatie van bevroren leidingen. Controleer uw polis en houd hiervan rekening voordat u met uw reparatie begint. In sommige gevallen kan een mislukte residence fix-it de verzekeringsdekking ongeldig maken, dus lees uw polis zorgvuldig door.

Wat bedoel je met “De kelder staat onder water?”

Een …. hebben ondergelopen kelder is nooit leuk. Als u een verwarmde kelder heeft, zult u meestal geen bevroren leidingen ervaren langs de meeste leidingen. Mogelijk hebt u problemen met leidingen naar buitenarmaturen.

Repareer bevroren leidingen: afbeeldingen tonen ijs gevormd op een regenpijp in de kelder
Afbeelding van Wikimedia Commons onder CC BY-SA 2.0

Een ander potentieel probleem is de hoofdafvoerleiding van de schoorsteen die afvalwater afvoert. Deze lijn wordt door uw dak geventileerd en kan bevriezen, zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding.

Afhankelijk van de leeftijd van uw huis, heeft u waarschijnlijk ook een afvoer in de vloer. Met kleine hoeveelheden water die by way of de vloerafvoer in de kelderafvoer lekken, kan er ook bevriezing optreden tussen uw huis en de hoofdriolering. Dit verhindert dat het water appropriate wegloopt en kan leiden tot overstromingen.

Zich bewust zijn van uw huis afvoersysteem en watersysteem is een uitstekende manier om voorbereid te blijven. Deze video beschrijft een typisch sanitairsysteem voor thuis:

Als het op ijs lijkt, is het waarschijnlijk ijs

Het eerste teken dat u een bevroren buis heeft, is geen waterdruk. Als er niets uit een kraan komt, is het tijd om de leidingen te controleren. Dit duurt slechts een paar minuten.

Leidingen zullen over het algemeen op hun meest kwetsbare punt bevriezen. Langs buitenmuren, in niet-geïsoleerde zolderruimtes of garages, of bij toegangspunten die aansluiten op de buitenkant van uw huis.

Als je niet zeker weet of een pijp bevroren is, behandel hem dan alsof hij bevroren is.

Hoe bevroren leidingen te repareren

Als u weet hoe u bevroren leidingen moet repareren, kunt u een hoop loodgieterskosten besparen. Het kan u ook helpen grote waterschade in uw huis te voorkomen als u een gesprongen leiding heeft.

De instruments die u nodig heeft

Ten eerste de verplichte waarschuwing: gebruik GEEN fakkel om bevroren leidingen te ontdooien. Alleen omdat je de loodgieter het vorig jaar hebt zien doen, wil nog niet zeggen dat je het dit jaar moet proberen.

Je hebt waarschijnlijk niet alles nodig dat op deze lijst staat. De meeste artikelen zijn alledaagse huishoudelijke artikelen. We hergebruiken ze gewoon om uw pijpen te ontdooien. Dat gezegd hebbende, hier zijn dingen die handig zijn als u bevroren leidingen moet repareren:

  • Haardroger met instelbare warmte-instellingen of warmtepistool
  • Kleine elektrische kachel
  • Een elektrisch verwarmingskussen
  • Een bakplaat of ander reflecterend oppervlak

Zodra het ontdooien is voltooid, moet u mogelijk naar de ijzerhandel gaan voor onderdelen om een ​​gesprongen pijp te repareren. Duct tape werkt hier niet, maar we zullen dat binnenkort bespreken.

Gebruik een föhn om leidingen te ontdooien

Open voordat u met deze taak begint alle kranen, zodat u weet wanneer het water begint te stromen.

Ten eerste heb je toegang tot de buis nodig. Zodra je de bevroren pijp hebt gevonden, heb je een föhn en je vertrouwde bakplaat nodig. Plaats het bakplaat achter het gebied met leidingen dat is bevroren.

Het doel van het laken is om de warme lucht van de föhn te concentreren en op de buis te reflecteren. Als u geen bakplaat heeft, kunt u een soortgelijk merchandise gebruiken voor hetzelfde doel. Een stuk oud karton in aluminiumfolie wikkelen werkt in een mum van tijd.

Gebruik je föhn op een lage tot middelhoge temperatuur en richt de warme lucht op het leidinggedeelte en beweeg heen en weer over het oppervlak. Dit kan even duren, dus wees geduldig. Als het water eenmaal vrij kan bewegen, hoor je het uit je openstaande kranen stromen.

Een kleine kachel gebruiken om het gebied te verwarmen

Open de kranen in uw huis voordat u met dit proces begint.

Als je geen föhn hebt of geen directe toegang kunt krijgen tot het gebied waar de pijp bevroren is, kun je een kleine draagbare kachel gebruiken. Probeer de kachel zo dicht mogelijk bij het bevroren gedeelte te krijgen, maar niet direct onder leidingen.

Hoewel u deze misschien naar de hoogste stand wilt draaien, niet doen. Omdat leidingen in kruipruimtes zich meestal in krappe ruimtes bevinden, duurt het niet te lang. Onthoud dat je niet probeert om de temperatuur tot 72 graden te verhogen – je hebt het alleen nodig boven 32 graden.

Laat de kachel niet onbeheerd achter. Plaats de kachel dichtbij maar niet direct onder de leidingen. Met de ventilator duwen kleine kachels de warmte een paar meter van de foundation af. Dit zou voldoende moeten zijn om het gebied op te warmen, zodat de buis kan ontdooien.

Wachten op moeder natuur

Professional tip – wacht niet op moeder natuur. Tenzij u binnen 30 minuten een temperatuurstijging van 20 graden verwacht, kan wachten uw probleem verergeren.

Het gebruik van een föhn heeft de voorkeur. Als alternatief kunt u het gebied verwarmen met een kleine kachel.

Als je alleen een verwarmingskussen hebt, kun je het om de buis wikkelen en aanzetten. Gebruik de lage stand en vergeet niet je kranen te openen.

Aanbevolen lezen: 5 effectieve manieren om een ​​luchtslot in leidingen te repareren

Wat te doen als uw leidingen barsten?

Over het algemeen is dit het punt waarop u de profs inschakelt. Maar sommige huiseigenaren vinden het gemakkelijk om leidingen zelf te repareren. Als jij dat bent – een pluim.

Zelf gebarsten buizen repareren

We gaan hier niet veel particulars geven over het vervangen van leidingen. Sommige snelkoppelingen en snelle oplossingen kunnen je aan het rollen houden totdat je een loodgieter kunt krijgen om dingen uit te zoeken.

Misschien is de snelste tijdelijke oplossing het gebruik van de Fix-It Stick door Oatey. U kunt dit on-line of bij de meeste lokale hardware- en sanitairwinkels kopen. Het is echter ontworpen voor gaatjeslekken en werkt mogelijk niet zo goed op een grotere gesprongen pijp. Repair-It Stick is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen kennis van sanitair.

Het gebruik van SharkBite-fittingen en PEX-leidingen zijn andere snelle manieren om delen van koperen leidingen te vervangen. De onderstaande video legt de processen voor dit sort repair uit. U heeft echter een aantal speciale gereedschappen en apparatuur nodig:

Wanneer moet u de profs inschakelen?

Dit hangt echt af van uw zelfvertrouwen. Ons doel was om u het vertrouwen te geven om zelf een bevroren pijp te hanteren. Hoewel niet alle bevroren leidingen beheersbaar zijn, kan een huiseigenaar de leidingen vaak probleemloos ontdooien.


noodloodgieter

Voorbereiden op winterweer

Uiteindelijk moet het vermijden van bevroren leidingen uw doel zijn als huiseigenaar. Hoewel het een paar greenback kan kosten om uw leidingen winterklaar te maken, kunnen de resulterende kosten van een bevroren leiding veel hoger zijn.

Buisisolatie toevoegen

Het toevoegen van een laag schuimisolatie is een snelle manier om bevroren leidingen te voorkomen. Zoals opgemerkt in de video hierboven, is schuim gemakkelijk om mee te werken. Meet eenvoudig uw leidingen en koop de hoeveelheid die u nodig heeft.

Een belangrijke opmerking is dat u niet elke leiding in uw huis hoeft te isoleren. Concentreer u op de leidingen die het meest worden blootgesteld en kwetsbaar voor bevriezing. Dit zijn leidingen die langs buitenmuren lopen, naar buitenarmaturen gaan of zich in de onverwarmde kruipruimte bevinden.

Met behulp van een gloeilamp

Als u uw leidingen niet kunt isoleren, kunt u het gebied rond kwetsbare leidingen gemakkelijk verwarmen door een gloeilamp met een laag wattage te gebruiken. EEN cliplamp in fotograafstijl werkt echt goed. De gloeilamp genereert voldoende warmte om de temperatuur wat hoger te houden.

Deze truc werkt goed in kruipruimtes en onder gootstenen. Als u een put heeft, kan het gebruik van een lamp in de buurt van de inlaatleiding voorkomen dat het koude water uw pomp bevriest. Vergeet niet om de lamp te controleren voordat u met pensioen gaat op echt koude nachten.

VIVOSUN Klemlamplamp met afneembare 8,5 inch aluminium reflector …

  • STEVIG GEBOUWD: met niet-ontsierende veerklem op handvatten, is de klem een ​​beetje moeilijk te openen, maar dat garandeert gewoon dat de lamp …
  • FLEXIBEL: Met een kogelgewrichtverbinding zodat het gemakkelijker kan worden gericht. Dus het licht is meer filter naar waar je het nodig hebt …
  • PRAKTISCH: het reflecterende materiaal verbetert zeker de efficiëntie van een gloeilamp en de metalen ommanteling kan van de foundation worden losgemaakt

Fluorescerende lampen genereren niet genoeg warmte, dus zorg ervoor dat u gloeilampen gebruikt.

Het water laten druppelen op koude nachten

Deze laatste methode is het minst betrouwbaar en magazine alleen worden gebruikt als u leidingen niet kunt isoleren of als u geen lampje kunt laten branden. Deze methode is niet altijd betrouwbaar en uw leidingen kunnen nog steeds bevriezen. Je kranen een beetje open laten staan, zodat een straaltje water kan stromen, helpt en is beter dan niets.

Stromend water helpt om full bevroren verstoppingen te voorkomen. Hoewel uw leidingen nog gedeeltelijk kunnen bevriezen, zullen ze niet vastvriezen, waardoor het risico op gesprongen leidingen wordt verkleind.

Open altijd minimaal twee kranen, zowel heat als koud. Je wilt een goed straaltje, maar geen volle stroom water. We raden de keukenkraan en de badkamerkraan aan die het verst van de inlaat of de warmwaterboiler verwijderd zijn. Hierdoor kan water door het hele systeem stromen.

Uw huis is een investering die de moeite waard is om te beschermen

Deze video illustreert alles wat we hierboven hebben besproken.

Vaak kunt u bevroren leidingen repareren zonder een loodgieter te bellen. We hopen dat we u hebben geholpen om vertrouwen in uw capaciteiten op te bouwen.

Laat ons weten wat je ervan vindt in de feedback. Vertel ons of je trucs hebt die je gebruikt tijdens koude kiekjes om je huis tegen Jack Frost te beschermen.

Laatste replace op 2021-01-02 om 05:05 / Aangesloten hyperlinks / Afbeeldingen van Amazon Product Promoting API

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *